Niillas Holmberg

poetry & music from the north

Upcoming events with the Sámi poet, musician, actor and activist Niillas Holmberg. 

Uutiset

Tarkasta uusi saamelainen podcast Gáfestallat Lisain, jossa Niillas on nyt vieraillut. Juttua piisasi Niillaksen lapsuudesta, tämänhetkisistä projekteista ja muusta mukavasta.

 

Niillas kirjoittaa paraikaa lyhytelokuvakäsikirjoitusta! Elokuvasta tulee poeettinen kuvaus syistä ja seurauksista saamelaispoliittisissa vaiheissa, joka koettaa raottaa myös tulevaisuutta peittävää verhoa. Kiitos ISFI:lle työskentelyapurahasta! Leffaa ruvetaan tekemään ensi vuonna, ja huh... ohjaajana Katja Gauriloff. Tässä Yle Sápmin artikkeli asiasta.


Biografia

Niillas Holmberg on saamelainen runoilija, muusikko, näyttelijä ja aktivisti. Häneltä on julkaistu viisi runokokoelmaa ja häntä käännetty yli kymmenelle kielelle. Musiikin saralla hän työskentelee vokalistina, kitaristina, säveltäjänä ja sanoittajana. Hän esiintyy usean yhtyeen kanssa: YLVA soittaa elektronista musiikkia, Niillas Holmberg & Roope Mäenpää arktista folk-musiikkia, Nordic Namgar maailmanmusiikkia. Kaikki yhtyeet toimivat kansainvälisellä tasolla. Niillas on työskennellyt näyttelijänä teatterissa ja TV:ssä.

Hän on ollut mukana useissa liikkeissä, jotka vastustavat kestämätöntä tai paikallisella tasolla hyväksymätöntä luonnonvarojen käyttöä Saamenmaalla. Ympäristö ja kulttuuri ovat hänen taiteellisen ilmaisun pääteemoja, ja hänet tunnetaankin suoransukaisena saamelaisten ja alkuperäiskansojen itemäärämisoikeuden puolestapuhujana.

Niillas on kotoisin Utsjoelta, mutta majailee tällä hetkellä Jokimukassa. 

-> kuvagalleria & lehtijuttuja


RUNOUS


MUSIIKKI

Klikkaa kansia kuunnellaksesi kappaleita kultakin levyltä:

Lipn-musiikkivideo, YLVa feat. Suohpanterror:YHTEYS

Nimi *
Nimi

niillas.holmberg@gmail.com